X (fosta Twitter) face like-urile private. De ce s-a luat această decizie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Twitter a introdus recent o modificare importantă prin care face like-urile private. Decizia, justificată pe baza confidențialității, a stârnit controverse aprinse.

Platforma, cunoscută anterior sub numele de Twitter, a fost criticată pentru că afișează ceea ce utilizatorii "apreciază", în special în cazul personalităților publice și al politicienilor, care au fost surprinși vizualizând tweeturi controversate și nepotrivite în trecut, conform informațiilor de la Engadget.

Mai nou, Twitter a implementat like-urile private, o schimbare apreciată de Elon Musk. Acesta consideră că este o mișcare importantă pentru a permite oamenilor să-și exprime aprecierea pentru postări fără a fi expuși atacurilor. Inițial, posibilitatea de a ascunde lista de like-uri a fost oferită drept un beneficiu pentru abonații premium ai platformei, cunoscuți sub numele de X Premium, încă din anul trecut. „Păstrați aprecierile picante private”, a spus X când a anunțat noua funcție.

Preferințe ascunse de ochii lumii

Contul oficial @Engineering al platformei X a mai dezvăluit că, începând din această săptămână, toți utilizatorii vor beneficia de aprecieri private pe rețeaua socială. Această schimbare esențială în funcționarea platformei vine în contextul unei preocupări tot mai mari pentru confidențialitatea utilizatorilor și pentru gestionarea controversei legate de vizualizarea aprecierilor.

Astfel, utilizatorii nu vor mai avea posibilitatea de a vedea cine a apreciat postările altor persoane, o mișcare menită să reducă riscul ca aprecierile să provoace prejudicii de imagine pentru persoanele publice, care ar putea fi surprinse apreciind postări controversate, pline de ură sau de natură sexuală. Cu toate acestea, utilizatorii vor putea continua să vadă cine a apreciat propriile tweeturi, împreună cu alte metrici relevante, cum ar fi numărul total de aprecieri.

În contextul în care veniturile din publicitate ale companiei au înregistrat o scădere semnificativă anul trecut, platforma X a lansat două noi niveluri de abonament pentru a contracara problemele financiare. Abonamentul Premium+, care costă 16 dolari pe lună, elimină reclamele din timeline-uri, în timp ce nivelul cel mai accesibil, cu o taxă lunară de 3 dolari, nu include opțiunea de a obține bifa albastră de verificare a contului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel