Data publicării:

WRC: Sebastien Ogier confirmă retragerea din Campionatul Mondial de raliuri la finele lui 2020

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Pilotul francez Sebastien Ogier, câştigătorul a şase titluri de campion mondial de raliuri, a confirmat că nu va mai participa la World Rally Championship (WRC) după încheierea sezonului 2020, informează AFP.

"Mi-au mai rămas 20 de raliuri de disputat, dacă faci numărătoarea inversă", a declarat Ogier într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al WRC, înaintea startului Raliului Finlandei.

"Am spus acest lucru de multe ori, dar oamenii continuă să mă întrebe, poate că nu mă cred. Nu am avut niciodată în plan să rămân şi după anul viitor. Contractul meu cu Citroen a prevăzut strict, de la început, o înţelegere pe doi ani", a mai spus francezul, conform site-ului motorsport.com

În vârstă de 35 ani, Sebastien Ogier a devenit în luna iulie ambasador al noii competiţii Extrem-E, rezervată maşinilor 4x4 electrice, în care intenţionează să concureze din 2021, cursele urmând să se desfăşoare în regiuni ameninţate din punct de vedere ecologic, precum Sahara, Himalaya sau Arctica.

Pilotul francez concurează în WRC din 2009 şi a cucerit până şase titluri mondiale, 4 alături de Volkswagen (2013, 2014, 2015, 2016) şi 2 cu M-Sport Ford (2017 şi 2018).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel