Wizz Air vrea să angajeze 4.600 de piloți
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Compania aeriană Wizz Air anunță că vrea să angajeze 4.600 de piloți până în 2030.

Potrivit unui comunicat transmis marți, compania aeriană a instruit deja peste 150 de noi piloți pentru a zbura în această vară la peste 100% din capacitatea pre-Covid și își propune să recruteze alți cel puțin 300 până la finalul acestui an, ca parte din planurile de creștere după pandemie. Obiectivul este angajarea a 4.600 de piloți până în 2030.

Totodată, Wizz Air vrea să tripleze mărimea flotei sale, cu 500 de aeronave Airbus așteptate în următorii zece ani, potrivit Mediafax.

Compania aşteaptă cereri de înscriere din partea căpitanilor experimentaţi şi a primilor ofiţeri, precum şi a celor fără experienţă de zbor. În afara recrutării intense de piloţi, Wizz Air continuă să recruteze membri ai echipajului de bord în cadrul celor 43 de baze, cu scopul de a-şi atinge planurile de creştere.  

„Suntem încântaţi să recrutăm pentru mii de noi poziţii de pilot într-un moment important pentru Wizz Air, pe măsură ce continuăm să ne creştem prezenţa în toată Europa şi nu numai. Fie că vorbim de un pilot experimentat cu o experienţă de 20 de ani, fie de un pilot aspirant fără experienţă în aviaţie, ne angajăm să ne sprijinim personalul cu un traseu de carieră clar şi oportunităţi pentru o dezvoltare rapidă”, spune Heiko Holm, Chief Operations Officer al Wizz Air.

Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri şi aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.   Wizz Air, companie aeriană low-cost, operează o flotă de 142 de aeronave Airbus A320 şi A321. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel