Data publicării:

Wizz Air se retrage din Republica Moldova. Autoritatea Aeronautică Civilă, surprinsă de decizie

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Wizz Air a anunțat că sistează zborurile din și spre Chișinău.

 Wizz Air a anunțat că își suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu data de 14 martie, conform Deschide.md.

Autoritatea Aeronautică Civilă a confirmat că Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău, începând cu data de 14 martie 2023. Totuși, AAC se arată surprinsă de decizia respectivă, menționând că anterior compania aeriană a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru următoarele șase luni.

„Autoritatea a fost notificată printr-un email despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune. Autoritatea și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au fost în permanentă colaborare și discuții cu reprezentanții Wizz Air, informând continuu privind procedurile aplicate în scopul asigurării unui nivelul corespunzător al siguranței și securității aeronautice”, se arată într-un comunicat al AAC.

Potrivit instituției, decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine: „În data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi acesta a fost aprobat de către AAC”.

„Urmare a analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens”, se menționează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel