Windows 8, lansat oficial la New York
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Microsoft a scos, vineri, la vânzare cea mai nouă versiune a sistemului său de operare, Windows 8. Cu ocazia evenimentului a fost lansat şi noua gamă de tablete Surface, sub marca Microsoft.

Steve Ballmer, preşedintele Microsoft, a făcut o prezentare a noului sistem de operare. Windows 8 include nouă interfaţă, adaptată în mod special pentru ecranele tactile.

Odată cu noul sistem de operare, Microsoft a lansat şi două tablete care intră în competiţie directă cu gama iPad produsă de Apple. Tabletele Surface vor rula versiuni diferite ale sistemului de operare Windows. O primă variantă cu Windows 8 mobil poate fi cumpărată cu preţuri ce încep de la 499 de dolari, în vreme ce versiunea mai performantă va sosi în magazine la începutul anului viitor.

În pofida marii lansări, unii analişti continuă să fie sceptici privind viitorul sistemului de operare. Potrivit Bloomberg, multe dintre companiile ce deţin licenţe Windows nu se vor grăbi să treacă la noul Windows 8, considerat ca fiind orientat către utilizatorul obişnuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel