William Taylor, fost ambasador al SUA la Kiev: Ucraina câştigă războiul cu Rusia
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 07 iun 2023, 10:36
WhatsApp
Foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Foto: Ministerul Apărării din Ucraina
William Taylor, diplomat american şi fost ambasador al SUA la Kiev, spune că în acest moment Ucraina are avantajul în războiul cu Rusia. 

"Se vede că Ucraina câştigă războiul împotriva agresorului rus, dar multe lucruri vor depinde de modul exact în care va avea loc contraofensiva armatei ucrainene". "În acest moment, da, Ucraina câştigă acest război" - a afirmat fostul ambasador, într-un interviu acordat Agenţiei RBC-Ucraina, citat de Rador.

Taylor spune că, în timp ce Ucraina este cel puţin la fel de puternică precum înaintea agresiunii, Rusia a slăbit şi a ajuns la cel mai de jos nivel. 

"Dacă victoria vine în această contraofensivă, este extraordinar" - a adăugat fostul ambasador american la Kiev. William Taylor este încrezător că Ucraina poate continua să crească, însă subliniază că ţara se află deja la apogeu. "Prin urmare, contraofensiva poate reuşi. Dacă este aşa, este foarte bine. Poate că, după succesul contraofensivei, vor exista unele negocieri şi Ucraina va fi puternică. În cazul în care contraofensiva reuşeşte doar parţial, noi vom fi în continuare alături de voi. Statele Unite continuă să fie alături de voi. Cred că Europa este încă alături de voi. Aşa că asta va dura atât timp cât va fi nevoie pentru a câştiga" - a adăugat diplomatul.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022

Amintim că armata rusă a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. Potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, Rusia a pierdut deja peste 210.000 de soldaţi în acest război. După cum a afirmat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, războiul va continua până la victoria Ucrainei.

"Dar Rusia poate opri războiul chiar mai devreme, părăsind teritoriile ocupate" - a declarat în repetate rânduri liderul de la Kiev. Potrivit unor relatări, Forţele Armate ale Ucrainei au lansat o contraofensivă de amploare în ultimele zile, însă Statul Major de la Kiev a transmis că declanşarea operaţiunii nu va fi anunţată oficial. Un sondaj realizat de Centrul Razumkov arată că 93% dintre ucraineni cred în victoria ţării lor, iar jumătate (50%) sunt convinşi că aceasta va fi obţinută de armata naţională înainte de sfârşitul anului 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?