Wikipedia organizează un concurs de fotografie pentru promovarea monumentelor istorice din România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
wikipedia
wikipedia

Wikipedia în limba română și Asociația ProLinux anunță organizarea în luna septembrie a concursului de fotografie Wiki Loves Monuments România 2011 (http://wikilovesmonuments.ro/). Această competiție este destinată promovării monumentelor istorice din România prin realizarea unor imagini libere ce vor putea fi folosite în cadrul Wikipediei.

Proiectul „Wiki Loves Monuments” a fost lansat în Țările de Jos în 2010. Concursul de anul trecut a dus la obținerea a peste 12.500 de imagini, folosite în special pentru ilustrarea articolelor corespunzătoare ale enciclopediei online Wikipedia, informează Realitatea.

Concursul este organizat anul acesta, în 16 țări europene, în perioada 1-30 septembrie 2011, pentru a coincide cu Zilele Europene ale Patrimoniului. Timp de o lună, participanții își vor încărca pozele și filmele cu monument istorice pe biblioteca online Wikimedia Commons sau pe platforma Flickr sub o licență liberă. Colecția de fotografii obținută astfel va fi disponibilă gratuit pentru toți cei interesați.

Câștigătorii concursului din România vor fi anunțați la sfârșitul lunii octombrie de către juriul format din fotografi membri ai Asociației Artiștilor Fotografi din România și un reprezentat al organizatorilor. Pe lângă premiile concursului local, aceștia vor intra și în competiția pentru premiile oferite la nivel european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel