WhatsApp va introduce funcția de a edita mesaje
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
WhatsApp va oferi utilizatorilor săi una dintre cele mai aşteptate funcţii ale sale.

Funcția va fi disponibilă la nivel global în următoarele săptămâni, relatează Reuters.

”Pentru momentele în care greşeşti sau pur şi simplu te răzgândeşti, poţi acum să editezi mesajele trimise pe WhatsApp”, a transmis luni aplicaţia de mesagerie deţinută de Meta Platforms, într-o postare pe blog.

Odată cu lansarea globală a funcţiei expeditorii îşi vor putea modifica mesajele în decurs de 15 minute de la apăsarea trimiterii. Funcţia va putea fi accesată apăsând lung mesajul şi alegând ”editare” din meniul derulant.

Mesajul modificat va purta eticheta ”editat”, însă fără a afişa istoricul editărilor.

Aplicaţiile concurente, precum Telegram şi Signal, permit deja utilizatorilor să editeze mesaje.

Vezi și - WhatsApp ar putea să dispară din Marea Britanie

Guvernul Marii Britanii riscă să intre într-o confruntare cu WhatsApp, care ar putea duce până la dispariția aplicației de mesagerie din Marea Britanie.

În centrul atenției se află un proiect de lege privind siguranța online din Marea Britanie. Mai bine de patru ani în pregătire, cu opt secretari de stat și cinci prim-miniștri implicați în redactarea sa, proiectul de lege, care progresează prin Camera Lorzilor, are peste 250 de pagini. Numai cuprinsul său se întinde pe 10 pagini, potrivit The Guardian.

Potrivit proiectului de lege, agenția guvernamentală Ofcom va avea puterea de a impune anumite cerințe rețelelor sociale, cum ar fi să folosească tehnologia pentru a combate terorismul sau conținutul de abuz sexual asupra copiilor. Amenzile ar urma să ajungă până la 10% din cifra de afaceri globală, pentru acele servicii care nu sunt conforme.

În cazul aplicațiilor de mesagerie care își asigură datele utilizatorilor cu „criptare end-to-end” (E2EE), este imposibil, din punct de vedere tehnologic să fie citite mesajele, fără să fie încălcate, în mod fundamental, promisiunile față de utilizatori. Este un pas pe care reprezentanții WhatsApp spun că nu îl vor face. Criptarea end-to-end presupune păstrarea datelor criptate, fără nici o posibilitate de decriptare, chiar și la server și oriunde în altă parte. Astfel, chiar dacă se dorește acest lucru, serviciul nu poate intercepta și nu face nimic cu datele. Autoritățile de aplicare a legii și guvernele sunt, de asemenea, printre cei care nu au acces la date, chiar și cu autorizație. Teoretic, nimeni nu poate, cu excepția părților la cele două capete. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel