Data publicării:

Weekend în Timișoara. Programul artistic al finalului de săptămână

Autor: DCNews Team | Categorie: Cultura
WhatsApp
Aprilie este, la Timișoara, luna lui Aristofan: sunt două premiere în decurs de două săptămâni, iar prima e chiar acum. Nu ratați plimbarea-documentar cu TIR-ul, e în ediție limitată și locurile se ocupă repede. 

Aprilie la Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în 2023

Îl puteți vedea și pe Ion Barbu într-un performance așa cum numai el știe și, dacă vă e gândul doar la soare, atunci dați o fugă să vedeți un film brazilian, de exemplu. Dacă aveți noroc, ați mai putea găsi bilete la povestea lui Orlando și să știți că, din această săptămână, Timișoara poate fi... folosită și ca tablă de joc.

Art Talk, Ulrike Ettinger - Spații limitrofe

8 aprilie, ora 16 - MV Sci-Art, bd. Mihai Viteazu

Crescută în România socialistă, Ulrike Ettinger a părăsit Timișoara și s-a stabilit în Republica Federală Germania la sfârșitul anilor '80. A studiat Artele Plastice și, în 2017, și-a susținut teza de doctorat în domeniul cercetării artistice la Universitatea Bauhaus din Weimar, pe tema utilizării costumului popular de către stat în România socialistă. 

Ulrike Ettinger trăiește în Berlin și una dintre lucrările ei, care are în centru chiar o ie, face parte din expoziția „Made-up histories have long lives”, evenimentul care a deschis programul REMIX ID 2023.

Workshop SUB LAB PRO - Jenna Jalonen & Péter Juhász

9 aprilie, ora 10 -Casa Tineretului, str. Arieș

Apreciat în domeniul coregrafic internațional, programul educațional maghiar de dans SUB LAB PRO ajunge la Timișoara prin fondatorii acestuia: Jenna Jalonen și Péter Juhász. El include exerciții coregrafice complexe, noțiuni teoretice dar și instrumente de promovare și consolidare a conexiunilor internaționale.

Vezi continuarea pe Spectacola.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel