Washingtonul limitează programul Work and Travel, după o serie de plângeri ale studenţilor străini
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
proteste work and travel
proteste work and travel

Departamentul de Stat american a decis limitarea programului Work and Travel, după o serie de reclamaţii formulate de studenţi străini, inclusiv români, privind condiţiile de lucru în cadrul acestui proiect.

Departamentul de Stat a comunicat luni seară că va limita numărul viitorilor participanţi, menţinându-l la nivelul de anul acesta, de aproximativ 103.000 studenţi, informează ziarul Philadelphia Inquirer, în ediţia online. În plus, deocamdată nu vor fi acceptaţi noi "sponsori" - o referire la companiile care intermediau contractele de recrutare a studenţilor. Majoritatea neregulilor au fost atribuite companiilor care recrutau studenţii, dat fiind că acestea nu luau măsuri pentru protejarea acestora.

Circa 400 de studenţi străini, printre care s-au numărat români, chinezi, ucraineni şi nigerieni angajaţi la o unitate de ambalare din Palmyra (Pennsylvania), în cadrul programului Work and Travel, au protestat în august, denunţând condiţiile de muncă şi salariile foarte mici.

Ca urmare a protestelor, Departamentul Muncii şi Departamentul de Stat american declanşaseră anchete în legătură cu condiţiile de muncă de la unitatea de ambalare din Pennsylvania. Una dintre companiile vizate de anchete a fost Hershey, care până la urmă a luat măsuri pentru flexibilizarea programului studenţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel