Warren Gatland, fostul antrenor al Ţării Galilor, confirmă că a refuzat postul de selecţioner al "All Blacks"
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Fostul selecţioner al echipei Ţării Galilor, Warren Gatland, a confirmat, marţi, că a declinat oferta de a prelua postul de antrenor al reprezentativei "All Blacks", care caută un succesor pentru Steve Hansen, informează AFP.

Warren Gatland a justificat pentru Radio Sport acest refuz prin angajamente cu echipa de club neozeelandeză Chiefs, precum şi cu "Leii" britanici şi irlandezi, selecţionata celor mai buni jucători englezi, scoţieni, galezi şi irlandezi, pe care ar urma să-i conducă la un turneu în 2021.

Nu mai puţin de 26 de antrenori neozeelandezi au fost invitaţi de federaţie să candideze pentru postul lăsat vacant de Steve Hansen. Dar pentru a deveni candidat, Warren Gatland ar fi trebuit să renunţe la cârma selecţionatei "Leilor", post pe care îl ocupă din 2013.

"Este agreabil să fii contactat. Dar am declinat politicos", a spus Gatland.

"Eu sunt un pic de modă veche. Am nişte angajamente, iar pentru mine este important să-mi respect angajamentele", a adăugat el.

Mandatul lui Warren Gatland pe banca tehnică, după 12 ani, s-a încheiat cu înfrângerea Ţării Galilor în faţa Noii Zeelande (17-40) în meciul pentru locul 3 la Cupa Mondială 2019 din Japonia.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel