Vulpescu: Moartea regizorului Radu Gabrea, o mare pierdere pentru cinematografia românească
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, transmite condoleanţe familiei regizorului Radu Gabrea şi spune că moartea regizorului este o mare pierdere pentru cinematografia românească.

Am aflat cu profundă tristeţe vestea morţii regizorului Radu Gabrea, reprezentat de frunte al artei cinematografice româneşti. A fost primul preşedinte al Oficiului Naţional al Cinematografiei, instituţie a cărei menire a fost şi este relansarea producţiei cinematografice româneşti, după colapsul de la începutul anilor 1990. A venit în lumea cinematografiei din lumea tehnică. Nu a fost singurul care a urmat acest drum. Asta i-a permis să înţeleagă mai bine lumea căreia i-a dat viaţă pe ecran, a scris Vulpescu, joi, pe Facebook.

Ministrul arată că Dincolo de nisipuri, după operele lui Fănuş Neagu, filmul din 1974, a născut controverse într-o lume a schematismului şi maniheismului.

Profundul divorţ de lumea absurdă a comunismului s-a produs în 1974, când s-a stabilit în Germania. S-a întors în ţară, de care a fost puternic legat, în 1997. Moartea sa este o mare pierdere pentru cinematografia românească, a mai scris Vulpescu.

Regizorul Radu Gabrea a murit joi seara, la vârsta de 79 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel