Data publicării:

Vulcanul Marapi din Indonezia a erupt din nou

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Jon E Gustafsson
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Jon E Gustafsson
Vulcanul Marapi din Indonezia a erupt duminică, cenuşa expulzată ridicându-se la 1.300 de metri altitudine deasupra craterului, la şase săptămâni după un episod eruptiv mortal, conform agenţiei geologice a ţării, transmite Reuters.

Vulcanul din provincia Sumatra de Vest a erupt duminică de cel puţin două ori până la ora 03:37 GMT, a indicat agenţia, care a solicitat evacuarea populaţiei pe o rază de 4,5 kilometri de centrul erupţiei, existând riscul scurgerii lavei în râuri şi văi.

"În cazul în care va fi o ploaie de cenuşă, îndemnăm locuitorii să folosească măşti pentru a preveni bolile respiratorii", a indicat agenţia.

În decembrie, cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce Marapi, unul dintre cei mai activi vulcani din Sumatra, a erupt şi a expulzat nori gri de cenuşă care au ajuns până la 3 kilometri altitudine.

Indonezia este situată pe "Cercul de Foc al Pacificului", o regiune în care convergenţa plăcilor continentale provoacă o activitate vulcanică şi seismică semnificativă.

Cenuşa vulcanică expulzată în timpul erupţiei de duminică a acoperit casele din apropiere, vehiculele şi corturile destinate persoanelor evacuate, amenajate de agenţia locală pentru gestionarea dezastrelor, potrivit unor imagini Reuters.

Mai mulţi locuitori s-au prezentat la unităţi de îngrijire medicală pentru controale la nivelul căilor respiratorii, iar autorităţile au distribuit măşti, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel