Vreți să luați o casă sau un apartament? Mesaj important pentru români: Puteți să vă cumpărați probleme!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Specialiștii îi îndrumă pe românii care doresc să-și investească banii pe piața imobiliară să analizeze cu mare atenție ofertele.

Avocatul Andreea Roșca a explicat, la Digi 24, că evoluția pieței este dată de faptul că oamenii își doresc siguranță, care se traduce printr-o casă a lor. Pe de altă parte, mulți oameni se gândesc că e un bun moment să vândă.

„Foarte mulți oameni vor să scape de proprietăți. (...) Totodată, mulți străini care dețineau proprietăți în România doresc să le vândă în acest moment, dar există riscul că unii nu au cumpărat terenul, l-au luat doar în folosință, așa că poți cumpăra un imobil, dar terenul să nu fie proprietate, ci doar în folosință. În acest caz, terenul a rămas în proprietatea fostului proprietar care a vândut străinului respectiv", a spus Andreea Roșca.

„Românii care lucrează sau locuiesc în străinătate își pun problema că ar trebui să se reîntoarcă, așa că doresc să își cumpere propria casă. Sunt cazuri în care își roagă rudele sau prietenii să îi ajute cu achiziția acestor bunuri imobiliare. Este foarte greșit. E foarte greu să ne dăm seama de starea unei proprietăți prin Skype, fără să avem specialiști care să se uite în acte. Chiar dacă au locuit într-o anumită zonă, proprietatea trebuie văzută. Unii cumpără de la distanță fără să vadă direct proprietatea. E un risc foarte mare, am văzut cazuri în care nu au știut să se uite bine pe cadastru, au cumpărat un imobil cu un teren greșit poziționat față de casă, așa că nu puteau să își parcheze mașina în fața casei", a mai zis avocatul.

Ulterior, a adăugat: „Mulți se așteaptă la o creștere a prețurilor. Cu siguranță, proprietățile care au fost întotdeauna preferate vor rămâne la același preț. Proprietățile cu probleme vor scădea prețurile, dar vor atrage cumpărătorii, care cred că vor face o afacere bună, dar, aveți grijă! Puteți să vă cumpărați probleme de ani de zile!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel