Vremea se strică și urmează un cod galben de vânt în toată țara. De asemenea, un cod portocaliu, Elena Mateescu ANM: ”vorbim de rafale de peste 80 de km/h”
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm
Elena Mateescu, directorul ANM, a venit cu informații actualizate despre vreme.

Elena Mateescu a fost invitată la Antena 3 CNN, unde a discutat despre stricarea vremii în perioada următoare dar și despre recordurile atinse în acest sfârșit de martie.

Elena Mateescu: ”Începând chiar din această noapte vorbim despre Banat, Crișana, Oltenia și jumătatea vestică a Transilvaniei și a Mureșului acolo unde și intensificările de vânt vor fi susținute cu viteze de 55-65 de km/h și pe arii restrânse chiar 70 de km/h, având aspect de vijelie. La altitudini mari vitezele vor atinge 100-110km/h. Până mâine dimineață la ora 8, jumătatea de vest a țării va fi sub incidența unui cod galben ce vizează elementele meteorologice menționate anterior.

După ora 8 și până la ora 18, putem vorbi despre un cod portocaliu pentru județe din partea de nord-vest, vest, nord-est și sud-est a țării acolo unde vorbim de rafale de peste 80 de km/h iar în zona montană depășind 110km/h. Mâine toată țara se va afla sub incidența codului galben. Luna aprilie debutează cu o vreme foarte călduroasă cu valori între 25-30 de grade Celsius posibil 32 în sudul extrem. În capitală o maximă de 30 de grade Celsius azi, iar mâine se va răci în zonele intra-carpatice, doar în sud-est vor mai fi posibile valori de 26-27 de grade Celsius.

De miercuri vorbim și în acele părți de temperaturi între 15-23 de grade Celsius.

Această lună martie a fost a 3-a cea mai călduroasă din istorie în care am înregistrat în 2 zile consecutive recorduri și la maxime și la minime. Ieri la peste 100 de stații meteorologice am consemnat cele mai ridicate valori din istoria înregistrării datelor meteorologice.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel