Data actualizării:
Data publicării:

Vremea se schimbă. Risc de viituri în patru județe. A fost emis Cod Galben. Averse și-n București/Hărți ANM și INHGA

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Vremea
WhatsApp
Vremea se schimbă în toată țara și, chiar dacă nu va fi o răcire semnificativă, se anunță ploi. Urmările ar putea fi grave acolo unde sunt posibile viituri, conform alertei emise în urmă cu scurt timp. 

”Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, specialiștii I.N.H.G.A. au instituit Codul Galben pe râurile din bazinul hidrografic Jijia – bazinul situat în amonte de  stația hidrometrică Todireni şi afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de stația hidrometrică Todireni (judeţele: Botoşani şi Iaşi).

Acesta este valabil începând de astăzi, 10 aprilie, ora 18:00, până miercuri, 12 aprilie, la miezul  nopții.

De asemenea, același cod va intra în vigoare în intervalul 11.04.2023 ora 09:00 – 12.04.2023 ora 24:00, pe râurile din Dobrogea, (judeţele: Tulcea şi Constanţa), unde fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele menționate.

Vezi mai mult aici

În același timp, Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului pentru intervalul 11 aprilie, ora 06:00 – 12 aprilie, ora 15:00, în Dobrogea și în sud-estul Munteniei. 

”În Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp. Pe parcursul zilei de marți (11 aprilie), vântul va avea intensificări cu viteze de 55...70 km/h. 

Marți, intensificări temporare ale vântului vor fi și în sudul Moldovei și local în Muntenia, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi viteze de 70...80 km/h” anunță ANM. 

În același interval, în București, ”cerul va prezenta înnorări și trecător vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5...7 grade”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel