Vremea - prognoza actualizată până în weekend. Elena Mateescu (ANM): Proces accentuat de răcire
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Freepik
Freepik
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

„Miercuri și joi vor fi temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, în special în vest, sud și sud-estul țării, cu temperaturi maxime între 1 - 14 grade Celsius. De vineri, vremea va intra într-un proces accentuat de răcire, cu precipitații predominant sub formă de ninsoare, în special în jumătatea nordică a țării. În sud vor mai rămâne de interes valori de temperaturi mai ridicate, până la 13-14 grade Celsius, inclusiv în Capitală, unde vor fi 11-13 grade Celsius.

De sâmbătă, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic datei din calendar și vorbim de temperaturi maxime între -2 - 6 grade, o scădere cu mai mult de 5-6 grade față de ceea ce vom înregistra miercuri și joi. Minimele vor fi preponderent negative, cu valori de până la -10 grade Celsius în depresiuni și 0 grade Celsius în zona litoralului“, a spus, la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel