Vremea pentru următoarele zile, anunţată de Elena Mateescu. De Paşti se anunţă ploi
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat când scapă România de vremea rea şi când vom putea să ne bucurăm de temperaturi mai ridicate. 

„Mâine vom vedea valori în creștere de aproximativ 16-17 grade, dar vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă din calendar, chiar deosebit de rece pe parcursul nopților și al dimineților. Dimineață vom putea observa până la -9 grade Celsius, valori în zonele intramontane din estul Transilvaniei și cel mult 7-8 grade Celsius în dealurile de vest. De sâmbătă vremea va începe să se încălzească, valorile temperaturilor fiind cuprinse între 12 grade pe litoral și până la 20 de grade în regiunile vestice. Duminică vom putea vorbi de valori de 22 de grade Celsius.

De la mijlocul săptămânii viitoare, 14-15 aprilie, vom vorbi din nou de o răcire, începând cu partea de vest, centru și nord a țării și cu o probabilitate foarte mare de precipitații în jumătatea vestică a României”, a declarat Elena Mateescu, la România TV. 

Nu scăpăm de ninsoare

„Momentan, probabilitatea de a scăpa de episoadele de iarnă este redusă, deoarece în continuare, în zona montană, la altitudini mari vom putea vedea precipitații sub formă de ninsoare. Pe termen lung, în intervalul 12 aprilie - 10 mai, vorbim de valori de temperaturi pentru fiecare săptămână apropiate de normal. Precipitațiile vor fi prezente în săptămâna 12 - 19 în partea de sud-vest a țării”, a mai spus aceasta. 

De Paşti se anunţă ploi

"La începutul lunii mai vom avea parte de o săptămână mai rece, fiind vorba de săptămâna 26 aprilie - 3 mai și cu o probabilitate mare de precipitații în cea mai mare parte a țării. Datele meteorologice se mai pot schimba până la sfârșitul lunii", a spus în încheiere Elena Mateescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel