Vremea până pe 7 mai. Elena Mateescu (ANM), prognoza meteo pentru Săptămâna Mare și Paște
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a prezentat prognoza meteo pentru luna aprilie, dar și pentru Săptămâna Mare și Paște.

"Încă de astăzi, vremea a intrat într-un proces de încălzire care s-a şi resimţit. Consemnăm, la această oră, la Calafat, 25 de grade Celsius, pragul unei zile de vară, şi la multe stații meteorologice din partea de vest, sud, sud-est a ţării valori de peste 20 de grade. În Capitală, 23 de grade. Mâine, deja, temperaturile vor mai câştiga câteva grade - vor fi 26 de grade.

La scara întregii tări, avem valori între 15 până la 26 de grade şi acest ecart va fi de interes la nivelul întregii ţări, la acest sfârşit de săptămână, chiar şi debutul săptămânii viitoare, cu temperaturi în creştere. Pentru ziua de marţi, vorbim deja de 28 de grade Celsius, inclusiv în Capitală o maximă în jurul a 25 de grade. Chiar şi minimele vor creşte - vorbim de minime între 6 până la 13-14 grade, cu valori uşor mai coborâte, în special în depresiuni şi în zona litoralului - vorbim de maxime de 17-18 grade Celsius.

Din punctul de vedere al prognozei pe termen lung, actualizarea estimărilor de astăzi - intervalul 8 aprilie-5 mai - indică o probabilitate foarte ridicată ca în săptămâna 8-15 aprilie şi chiar şi 15-22 aprilie, inclusiv  22-29 aprilie, să consemnăm temperaturi în medie peste normal. Cea mai caldă săptămână, conform datelor de la acest moment, este săptămâna 8-15 aprilie. Şi chiar şi debutul lunii mai, care cuprinde şi intervalul sărbătorilor pascale - 29 aprilie respectiv 7 mai - arată o probabilitate ca media valorilor termice posibil să se situeze peste cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii ţări", a spus Elena Mateescu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel