Data publicării:

Vremea până la jumătatea lunii martie. Cresc temperaturile, dar vin şi ploile - Anunţul ANM

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Vremea
WhatsApp
Fotografie de la Ave Calvar Martinez, Pexels
Fotografie de la Ave Calvar Martinez, Pexels
ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile sunt în creştere în toate regiunile, dar vor fi şi ploi. 

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale, nord- vestice, dar mai ales ales în zonele montane, dar și deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 13.03.2023 – 20.03.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință în general excedentară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat vreme de primăvară la finalul acestei săptămâni. 

"Va fi o vreme deosebit de caldă după mijlocul acestei săptămâni. Vom avea valori de temperaturi în creștere și dacă mâine vom consemna maxime de 13-14°C, vineri și sâmbătă vom ajunge la 17°C în regiunile extracarpatice. În Capitală vom consemna o maximă care să se apropie de 14-15°C.

Este o vreme mult mai caldă față de normalul perioadei în care ne aflăm și vorbim de abateri termice pozitive mai mari de 10°C față de normalul perioadei din calendar. În același timp, există și posibilitatea să înregistrăm precipitații, pe arii relativ extinse, la sfârșitul săptămânii în Maramureș, Crișana, Transilvania și Moldova. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, dar în cantități neînsemnate și cu caracter local“, a spus Elena Mateescu. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel