Data actualizării:
Data publicării:

Vremea în prima săptămână a lunii octombrie. Elena Mateescu, ANM, anunță temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit

Autor: Valentina Miu | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în această săptămână.  

Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunţat ce temperaturi ne aduce prima săptămână a lunii octombrie.

„Vremea se va răci în special în jumătatea nordică a țării, acolo unde astăzi, mai ales în regiunile nordice, inclusiv în Maramureș sau nordul Moldovei maximele nu vor mai depăși valori de 18-20 de grade Celsius.

În sudul țării este posibil să avem valori apropiate de maxima unei zile de vară 24-25 de grade, inclusiv în Capitală.

Minimele rămân ușor mai coborâte, în special în depresiunile din estul Transilvaniei, unde este posibil să ne apropiem de cel mult 2-3 grade Celsius. În extremitatea de sud vor fi 10-13 grade.

De mâine, vremea se va încălzi ușor. Dacă astăzi vom consemna valori de 18 până la 25 de grade, de mâine vom avea cu unul sau două grade mai mult. La mijlocul săptămânii vom avea temperaturi de 27-28 de grade. La sfârșitul acestei săptămâni, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru prima decadă a lunii octombrie în țara noastră.

Din punct de vederea al precipitațiilor, probabilitatea va fi redusă. Pentru această săptămână vorbim de cantități deficitare de precipitații. Probabil vor fi înnorări temporale, dar în cantități nesemnificative”, a spus Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel