Vremea în noiembrie 2022. Prognoza meteo ANM: Urmează patru săptămâni cu temperaturi ridicate
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels/ Vremea noiembrie
foto pexels/ Vremea noiembrie
Iată cum va fi vremea până aproape de finalul lunii noiembrie. 

Prognoza meteo a lunii noiembrie arată că va fi o ultimă lună de toamnă caldă, cu precipitații puține. În toate cele patru săptămâni vizate de estimarea meteorologică, în intervalul 24 octombrie - 21 noiembrie, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei. 

Vremea. Prognoza meteo 24 - 31 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în vest, sud-vest și la munte.

Vremea. Prognoza meteo 31 octombrie - 7 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Vremea. Prognoza meteo 7 - 14 noiembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Vremea. Prognoza meteo 14 - 21 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării.

De altfel, și luna decembrie se anunță a fi una caldă. 

Conform estimărilor meteorologilor, decembrie ar putea veni cu temperaturi peste normal și ploi predominant în sud-est, iar ianuarie cu o medie normală a temperaturilor, dar mai frig ca în ultimii ani și cantități, de asemenea, normale de precipitații. Februarie vine tot cu medii normale de temperatură, doar în sud-vest înregistrându-se o posibilă tendință de încălzire. 

”O iarnă pe care nu aș numi-o blândă, ci o iarnă, în luna decembrie, cel puțin, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit și mă întorc la ceea ce spuneam, nu exclude episoade cu valuri de aer rece, ceea ce nu exclude posibilitatea ca în anumite zone din țară să înregistrăm episoade de viscol, fie că vorbim despre zona montană, dar la fel de bine, coroborate aceste informații, nu putem exclude posibilitatea ca în anumite zone din țară, și mă refer cu precădere la partea de sud, sud-est a României, să vorbim despre precipitații sub formă lichidă”, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă

Citește și: 

Mai are România patru anotimpuri? Gabriela Băncilă, ANM: Există un decalaj. Decembrie, mai degrabă lună de toamnă

"Da, mai avem patru anotimpuri. Această percepţie (n.r. cum că nu ar mai fi), care nu este greşită, este dată de două aspecte. Există un decalaj al anotimpurilor. Luna decembrie este mai curând lună de toamnă, iar luna martie este mai curând lună de sezon rece, aşa cum au fost ultimele luni ale sezoanelor reci din ţara noastră. 

Acest decalaj este consemnat şi prin studii şi măsurători meteorologice. 

Pe de altă parte, fiecare anotimp este caracterizat de nişte secvenţieri foarte accentuate. În sensul că trecem de la o perioadă foarte caldă la o perioadă foarte rece, sau de la o perioadă însorită la o vreme foarte ploioasă. Aceste alternanţe făceau parte din firescul climatic pe Pământ. Contrastul e mult mai puternic, şi prin urmare percepţia de toamnă timpurie, mijloc de toamnă, toamnă târzie s-a diluat. Şi pe bună dreptate ne putem pune problema acestui lucru. Dar aceste treceri se datorează de fapt acestor contraste ce caracterizează toate anotimpurile. Să ne amintim că în primăvară eram întrebaţi dacă mai vine primăvara, iar apoi dacă vine vara... Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel