Vremea în această săptămână. Elena Mateescu, ANM: Mai rece decât în mod obișnuit. Minime de -11 grade
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vremea în această săptămână. Elena Mateescu, ANM: Mai rece decât în mod obișnuit. Minime de -11 grade / Foto: Pixabay
Vremea în această săptămână. Elena Mateescu, ANM: Mai rece decât în mod obișnuit. Minime de -11 grade / Foto: Pixabay
Elena Mateescu, director ANM, a spus cum va fi vremea în această săptămână.

România trece printr-un șoc termic în aceste zile, cu o diferență de 15 grade Celsius de la o zi la alta. Sâmbătă, la 45 de stații s-au înregistrat recorduri ale temperaturilor minime. Ieri, duminică, cel mai cald a fost la Constanța, 13,8 grade Celsius. Totuși, spre sfârșitul zilei, masa de aer rece a pătruns deja în jumătatea nordică a țării. În acest context, Elena Mateescu, director ANM, a spus aseară la Antena 3 CNN, cum va fi vremea în această săptămână.

"Luni, masa de aer rece va cuprinde și zona de sud, sud-est a țării, acolo unde temperaturile la scara întregii țări, vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit, pentru că mâine, 4 decembrie, maximele se vor situa, doar între -5 grade, până la 4 - 5 grade Celsius. Minimele vor fi preponderent negative, -11 grade, în depresiuni, până la cel mult 0-1 grade pe litoral", a precizat Elena Mateescu.

Revin ploile

Meteorologii spun că de miercuri revin și precipitațiile, chiar dacă mai cresc ușor temperaturile, nivelul maximelor ajungând până la 9-10 grade.

"Vor fi predominant ninsori în zona monantă și nu excludem să avem lapoviță și ninsori în zonele mai joase pentru că traversăm o masă de aer foarte rece, care va fi de interes pe tot parcursul acestei săptămâni. Pe creste vântul va depăși 60, 80 km pe oră", a mai spus directorul Agenției Naționale de Meteorologie.

Elena Mateescu a reamintit și că 2023 este în top trei dintre cei mai călduroși ani, în istoria măsurătorilor meteorologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel