Vremea de Paşti 2021 și 1 Mai. Gabriela Băncilă (ANM), veşti bune: Duminică vor fi chiar 29 de grade Celsius
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Hrvoje Abraham Milićević - Pexels
Foto: Hrvoje Abraham Milićević - Pexels
Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operațională în cadrul ANM, a spus cum va fi vremea de Paşti şi 1 Mai 2021.

"Venim cu o veste bună de aceste sărbători. Continuă această vreme foarte schimbătoare, alternanţa despre care tot vorbim, de la rece la cald, numai că acum o să ajungem la foarte cald. Au predominat, este adevărat, în această primăvară, intervalele cu vreme rece, chiar foarte rece.

Dar în următoarele zile, foarte repede, de la cele 8-9 grade de astăzi, din partea de sud a ţării, din zona Ploieşti, o să ajungem să înregistrăm, duminică la amiază, 27-28, chiar 29 de grade. Este peste pragul climatologic al unei zile de vară.

25 de grade e pragul climatologic al unei zile de vară. În momentul în care ajungem ca insolaţia să fie atât de puternică astfel încât temperatura să crească şi să atingă valori de peste 25, 26, peste 30 de grade, în orele amiezii, într-o masă de aer care are şi un conţinut de umezeală, se petrece acele mişcări ascendente, aerul intră într-o mişcare ascendentă (...) iar atunci ajungem să vorbim de nori care determină averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului foarte probabil, mai ales duminică, luni, marţi, atât în regiunile nordice, nord-vestice, în zonele de munte.  (...)

Putem merge şi la mare – nu vor fi acolo 27 de grade pentru că influenţa moderatoare a apei mării îşi spune cuvântul şi probabil că temperaturile vor urca până la 21-23 de grade, dar cu siguranţă putem să alegem să mergem fie la mare, fie la munte. Ne putem bronza la fel de intens atât la mare cât şi la munte", a anunţat, la DC News, Gabriela Băncilă.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel