VREMEA: Alerte meteo de Cod Galben, 2 - 4 ianuarie 2022. Rafale de până la 120 km/h
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorologie a emis alerte meteo de Cod Galben.

Temperaturile neobișnuit de calde prognozate în această perioadă în toată țara nu vor fi resimțite din cauza vântului puternic ce va accentua senzația de frig. Deși sunt prognozate temperaturi de primăvară, temperatura resimțită va fi mult scăzută de vântul puternic. Va fi o ”primăvară cu dinți”. 

ANM a emis astăzi două alerte meteo. Prima intră în vigoare în această seară, iar a doua reprezintă o extindere a județelor afectate. Nu vor scăpa nici zonele țării care nu sunt colorate în galben, după cum anunță meteorologii. Vântul puternic va fi prezent pe întreg teritoriul țării. 

Cod Galben 2 - 3 ianuarie 2022

De astăzi, de la ora 23:00 până luni, la ora 08:00, va fi în vigoare o alertă meteo de Cod Galben de intensificări ale vântului, valabilă pentru Carpații Orientali. 

”În intervalul menționat, în Carpații Orientali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90...100 km/h.” a anunțat ANM. 

Vizate sunt județele Bacău, Bistrița Năsăud, Buzău, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Suceava, Vrancea. Vezi aici HARTA ANM a zonelor afectate. 

Se extinde alerta de Cod Galben

De luni, 3 ianuarie, de la ora 08:00, avertizarea de Cod Galben se extinde și pentru județele: Alba, Argeș, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Sălaj și Vâlcea. Vezi aici HARTA ANM a zonelor afectate. 

Alerta meteo de Cod Galben care intră în vigoare luni va fi valabilă până marți, 4 ianuarie 2021, până la ora 10:00. ”În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...80 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55...65 km/h.”

Meteorologii subliniază că ”intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.”

Citește și: Vremea în ianuarie 2022. Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel