Data actualizării:
Data publicării:

Vremea a început să facă prăpăd în țară. Copaci aruncați pe DN1 de vijelie

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @Mateus Andre
FOTO: Freepik @Mateus Andre
Alertele meteo de fenomene severe imediate au deja urmări în țară. 

Traficul rutier pe DN 1, în dreptul localității Gârbova de Jos, a fost oprit din cauza condițiilor meteo - rupere de nori, însoțită de grindină și vânt puternic, care au dus la căderea mai multor copaci pe carosabil, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Alba, scrie Agerpres.

Județul Alba se află sub avertizare meteo cod portocaliu, până după miezul nopții, la ora 3:00.

"În perioada 3 iunie ora 15,00 - 4 iunie ora 3,00, vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 60... 80 km/h, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină de mici sau mari dimensiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 30...40 l/mp, pe întreg teritoriul judeţului Alba", a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

ISU Alba monitorizează permanent situația

Având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul ISU Alba, pentru a monitoriza permanent situaţia.

”Ca principală măsură, ISU Alba a înştiinţat fiecare UAT vizat din judeţ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate şi a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor sau produce pagube materiale.

Ca măsură suplimentară, au fost prealertate toate subunităţile de intervenţie, în vederea ridicării nivelului de operaţionalizare a tehnicii din dotare, specifice tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor primite.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potenţialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, pompierii din cadrul ISU Alba sunt pregătiţi să asigure în cel mai scurt timp intervenţiile pentru limitarea efectelor produse de situaţiile de urgenţă, forţele de intervenţie fiind suplimentate la nevoie", a informat ISU Alba.

Citește și: Cod galben de inundații până marți la prânz. Mircea Fechet (M. Mediului) a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență: Recomandăm asigurarea permanenței în primării pe timpul nopții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel