Vreme extremă. Gospodării inundate în Botoșani. Pompierii au intervenit
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
FOTO ARHIVĂ. Inundații puternice în județul Bihor. Foto: ISU Bihor
FOTO ARHIVĂ. Inundații puternice în județul Bihor. Foto: ISU Bihor
Ploile torențiale din ultimele ore au dus la inundarea mai multor gospodării din Botoșani. Pompierii au intervenit în sprijinul cetățenilor. 

Mai multe gospodării au fost inundate în urma unor ploi torenţiale care au afectat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, judeţul Botoşani, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în municipiile Botoşani şi Dorohoi, dar şi pe raza comunei Cristeşti, pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteo.

Pompierii au intervenit 



"Urmare a solicitărilor primite din partea cetăţenilor, pompierii au intervenit în cele două municipii pentru evacuarea apei din locuinţe, subsolurile clădirilor şi gospodării, dar şi pentru degajarea unui arbore căzut pe drumul judeţean DJ 207 N, Orăşeni Deal-Cristeşti", se precizează în comunicat.

La dispeceratul integrat al ISU au fost înregistrate 15 apeluri de urgenţă, iar în misiunile de înlăturare a efectelor au fost angrenaţi şi pompierii voluntari.

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, cele mai însemnate cantităţi de precipitaţii s-au înregistrat la Leorda (45 l/mp) şi Cătămărăşti (43 l/mp). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel