Urmărește emisiunea live
VREME de VARĂ după alerta meteo de ploi. Mateescu, ANM, vești bune pentru weekend
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Elena Mateescu, director ANM, a anunțat că toamna își intră în drepturi pentru câteva zile, urmând iar vreme de vară în octombrie. 

Vreme mai rece miercuri. Revine vremea caldă de vineri

”Până la ora 12:00, ne vom afla sub incidența unei avertizări meteorologice de Cod Galben, ce vizează zona Moldovei, Olteniei, local în Transilvania, în Muntenia, precum și-n Maramureș, acolo unde cantitățile de precipitații pot depăși, pe segmente scurte de timp, 25-35 de l/mp. Vremea este în răcire comparativ cu ziua de ieri, când am mai înregistrat valori de la 28 până la 30 de grade Celsius în sudul extrem, astăzi maximele nu vor depăși 23-25 de grade Celsius. Cel mai cald, la ora 08:00 în această dimineață, este pe litoral, la Constanța, 21 de grade la Mangalia, 20 de grade Celsius. În restul țării, în vest, în centru și-n nord, 11, cel mult 13 grade Celsius, iar la București 15-17 grade Celsius. O dimineață mai rece și acest aspect al vremii va fi caracteristic până joi, pentru că mâine vremea va fi în continuare mai rece, maximele nu vor depăși 22 de grade Celsius, iar în depresiuni 11-12 grade Celsius. De vineri, vremea va intra din nou într-un proces de încălzire de la o zi la alta. Este posibil ca sfârșitul de săptămână și începutul săptămânii viitoare să ne aducă din nou temperaturi maxime de 29-30 de grade Celsius” a anunțat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 1.

Din 2 octombrie, temperaturi de vară

”Toamna și-a intrat în drepturi pentru scurt timp, înregistrăm valori apropiate de normal, cel mult 23-24 de grade Celsius astăzi, dar din 2 octombrie din nou vom avea praguri ale temperaturilor maxime peste 25 de grade Celsius, adică limita unei zile de vară în țara noastră. Cel puțin în prima jumătate a lunii discutăm de abateri termice semnificative 3,5-4 grade față de normalul climatologic pentru săptămâni respective. Luna octombrie va aduce din nou zile de vară” a spus directoarea ANM. 

Vreme bună în weekend

”La munte va fi bine în weekend. Pe litoral, din weekend, din nou, vremea ne va permite cu siguranță să ne petrecem sfârșitul de săptămână, dar cu nopțile și diminețile mai reci” a mai transmis Elena Mateescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel