Vreme de aprilie în decembrie. Oana Păduraru, meteorolog ANM: Temperaturi cu mult mai ridicate faţă de normalul perioadei, vor fi până la 20 de grade
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Vremea în următoarele zile se schimbă radical, anunţă meteorologii. 

"Vom avea alternanţe, pentru că valorile termice cresc în zilele următoare. Până la sfârşitul acestei săptămâni, ajungem la temperaturi maxime specifice începutului lunii aprilie, cuprinse între 9 şi 18 grade, posibil chiar valori mai ridicate în Lunca Dunării, spre 20 de grade. Chiar şi în Capitală ne aşteptăm la maxime de 15-16 grade. 

Şi minimele termice sunt în creştere şi vor deveni pozitive în toate zonele ţării. În noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi între 2 şi 12 grade. Sunt temperaturi cu mult mai ridicate faţă de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal în această perioadă din an. Maximele ar trebui să fie între -2 şi cel mult 6 grade. Dacă înregistrăm 20 de grade, abaterea pozitivă este considerabilă în zilele următoare. 

Dar la începutul săptămânii viitoare va pătrunde o masă de aer rece în zona ţării noastre, lucru care va determina scăderea valorilor termice. Acestea vor fi în sfârşit normale pentru perioada în care ne aflăm", a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM, la România TV. 

ANM, anunţ despre vremea până la Crăciun pe regiuni 

BANAT

Până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de creștere semnificativă de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12...13 grade și ale minimelor, de la 4 grade, până la 6...7 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5...6 grade, iar a celor nocturne în jurul a 0 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

CRIŞANA

În prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 8...9 grade, spre 12...13 grade, iar cea a minimelor, de la 2...3 grade, până la 6...7 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade, iar a celor nocturne la -2...-1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative.

Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

TRANSILVANIA
 

Până în jurul datei de 10 decembrie valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi în creștere de la medii ale maximelor de 5 grade, spre medii de 12...13 grade și ale minimelor, de la 0 grade, până la 4 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4...5 grade, iar a celor nocturne în jurul a -2 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel