Data publicării:

Vrei să știi cât mai ai de trăit? Poți afla cu un test de sânge

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
test_sange
test_sange

Un nou test de sânge poate determina momentul aproximativ al morţii unei persoane, măsurând compoziţia telomerilor - capetele cromozomilor - care reprezintă unul dintre cei mai precişi indicatori ai ratei de îmbătrânire.

Suzy Greaves, în vârstă de 43 de ani, ai cărei părinţi au murit la 47 şi 53 de ani din cauza cancerului, poate afla cu aproximaţie cât timp va trăi, scrie dailymail.co.uk. Testul creat de cercetătorii din Spania va fi disponibil în câteva luni şi va costa 400 de lire, informează Mediafax.

Maria Blasco, de la Centrul Naţional de Cercetare a Cancerului din Madrid este inventatoarea noului test. Aceasta declară că testul va spune dacă vârsta biologică a unei persoane, dată de lungimea telomerilor, este mai mică sau mai mare decât vârsta cronologică.

Testul poate oferi o estimare a timpului pe care o persoană îl are de trăit, însă este acest lucru o idee bună.

Suzy Greaves este de părere că oamenii nu se gândesc la moarte, pretinzând că au tot timpul din lume pentru a face schimbările care îi vor face fericiţi în viaţă. Însă atunci când devin conştienţi de fragilitatea vieţii, îşi pot da seama de lucrurile cu adevărat importante. "Moartea părinţilor mei m-a determinat să nu mai fac compromisuri şi să îmi urmez visul. Am învăţat că viaţa poate fi scurtă, aşa că am decis să o trăiesc la maxim. Deşi atunci nu am ştiut acest lucru, folosirea morţii ca sursă de inspiraţie pentru viaţă a devenit un model de dezvoltare personală", a declarat Suzy Greaves.

Cum funcţionează testul mortalităţii

Testul măsoară dimensiunea telomerilor. Cu cât aceştia sunt mai lungi, cu atât şansele la o viaţă lungă sunt mai mari. Telomerii protejează ADN-ul împotriva uzurii şi rupturii. Din momentul în care suntem concepuţi, telomerii încep să se scurteze. Începând cu vârsta mijlocie, telomerii sunt atât de scurţi încât nu mai pot proteja ADN-ul. Acesta este motivul pentru care pielea începe să se lase, iar sistemul imunitar devine fragil. Există şi riscul apariţiei diabetului sau a bolilor de inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel