Vrei să investești în crypto? Mai gândește-te! Peste 1 miliard de dolari au fost pierduți de zeci de mii de persoane
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (David McBee)
Sursă foto: Pexels (David McBee)
Peste 46.000 de persoane au raportat că au pierdut peste 1 miliard de dolari în urma unor escrocherii cu criptomonede de la începutul anului 2021, a anunțat vineri într-un raport Comisia Federală pentru Comerț (FTC), conform Reuters.

Aproape jumătate dintre persoanele care au raportat că au pierdut monede digitale în urma unei înșelăciuni au spus că totul a început cu un anunț, o postare sau un mesaj pe o platformă de socializare, potrivit FTC și Mediafax.   

Febra criptomonedelor a atins anul trecut un nivel maxim, bitcoin atingând un nivel record de 69.000 de dolari în noiembrie.  

Rapoartele arată că social media și criptomonedele sunt o combinație propice pentru fraude, a precizat agenția, adăugând că aproximativ 575 de milioane de dolari din toate pierderile legate de fraudele cu monede digitale au fost legate de "oportunități de investiții false".  

Aproape patru din zece dolari pierduți în urma unei fraude care își are originea în social media au fost pierduți în cripto, mult mai mult decât orice altă metodă de plată, Instagram, Facebook, WhatsApp și Telegram fiind platformele de socializare de top în astfel de cazuri, potrivit raportului.  

Pierderea medie raportată pentru o persoană a fost de 2.600 de dolari, iar bitcoin, tether și ether au fost principalele criptomonede pe care oamenii le-au folosit pentru a plăti escrocii, a precizat FTC.  

Unele cryptomonede se vor prăbuși  

Mai mulți antreprenori din industria cryptomonedelor au declarat pentru CNBC că mii de monede digitale se vor prăbuși, în timp ce numărul de blockchain-uri existente va scădea și în următorii ani. Există peste 19.000 de cryptomonede și zeci de platforme blockchain pe piață. O platformă blockchain, cum ar fi Ethereum, este tehnologia de bază pe care sunt construite multe dintre aceste cryptomonede diferite.  

Prăbușirea recentă a așa-numitei monede algoritmice stabile terraUSD și a monedei digitale asociate luna, care a făcut vâlvă pe piață, a scos în atenție miile de cryptomonede existente care nu au performat până în prezent.  

”Unul dintre efectele a ceea ce am văzut săptămâna trecută la Terra este că suntem în stadiul în care practic există prea multe blockchain-uri, prea multe monede. Și asta derutează utilizatorii. Aduce și anumite riscuri pentru utilizatori. Ca la începuturile internetului, aveai o mulțime de companii .com și multe dintre ele erau înșelătorii pe față și nu aduceau nicio valoare. Toate acestea au fost eliminate. Acum avem companii foarte utile și legitime”, a declarat Bertrand Perez, CEO al Fundației Web3, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, de săptămâna trecută. Citește continuarea AICI.   

Binance Crypto a fost forțat să renunțe la sigla asemănătoare cu svastica   

Compania a postat pe Twitter că situația era „evident cu adevărat jenantă” și a abandonat designul, adăugând că face unul nou. Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din lume, a declarat că nu este sigur cum designul a trecut de mai multe straturi de revizuire, potrivit BBC. Svastica este un simbol antic care precede ascensiunea fascismului și în secolul XX a fost simbolul Germaniei naziste. Svasticile continuă să fie folosite de extremiștii de extremă dreapta. Citește continuarea articolului AICI.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel