Vrei să ai castraveți murați crocanți până la primăvară? Nu mai pune zahăr!
Nu mai pune zahăr când prepari castraveți murați!
Gospodinele încep deja să pregătească produsele tradiționale, nelipsite din cămară în timpul lunilor de iarnă: gemuri, dulceață, zacuscă, sos de roșii, compot și murături esențiale.
Atunci când vine vorba de murături, în topul preferințelor românilor se află, fără îndoială, castraveții. Chiar dacă rețeta clasică nu este complicată, există un truc care îi ajută să reziste mult mai mult timp și să rămână crocanți până în primăvară. Secretul? Renunță la zahăr!
Ingrediente și mod de preparare
Ai nevoie de:
- cinci căței de usturoi
- o linguriță de oțet de concentrație 70%
- frunze și rădăcină de hrean
- frunze de pomi fructiferi
Modul de preparare nu este deloc complicat. La baza fiecărui borcan se pun ierburi, usturoi, apoi se așează cu grijă castraveții și se toarnă peste ei apă fierbinte. Așteaptă câteva minute și transferă apa într-un vas în care mai pui sare.
Oala se pune pe foc până lichidul începe să fiarbă, moment în care se adaugă și oțetul. Soluția obținută se toarnă din nou în borcanele cu castraveți, cât este încă fierbinte. La final, borcanele se înfășoară într-o pătură caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News