Vreau să angajez ”elevul revoltat de pe Facebook”. Băiatul are dreptate și talent
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Pentru scrisoarea publicată pe Facebook, eu l-aș admite pe ”elevul revoltat”, fără examen, la o facultate de științe politice. Sau l-aș angaja la DeCe News (în vreme ce chestiunea admiterii rămâne  doar simbolică). Poate nici n-a luat Bac-ul, așa că nu ar putea intra decât la universitatea aia ”nașpa ” din Iași.

Totuși, nu văd de ce, dacă protestul e scris cu adevărat de un elev,  își ascunde acesta  identitatea. S-ar putea să fie un părinte sau un piarist, altfel nu înțeleg de ce se teme să apară în fața publicului. Oricum ar fi, susțin cele scrise de el cu două argumente.

Generația care a dat Bac-ul în 2011 reprezintă 1 la sută din totalul populației. În urmă cu un an, un studiu coordonat de prof. Lazăr Vlăsceanu și realizat de Universitatea București a dovedit că 42 la sută dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului. S-ar putea spune că 42 de generații nu ar trece examenul de Capacitate, ce să mai vorbim de Bac...

România are cel mai mic consum de carte din UE, raportat la populație, spun statisticile. Oricât am cere  Generației 2011, aceasta nu poate concura cu toate generațiile Belgiei sau Poloniei, ca să echilibreze scorul.

Aștept, în continuare, ca ”elevul revoltat” să aibă nu doar talent, ci și curaj... în caz că există.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel