Data publicării:

Vrancea: Secţiile de Pediatrie şi Chirurgie Infantilă ale Spitalului Judeţean Focşani, reabilitate şi dotate cu aparatură nouă

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani a finalizat, joi, lucrările de reabilitare şi modernizare a secţiilor de Pediatrie şi Chirurgie Infantilă, acestea fiind dotate în acelaşi timp cu aparatură de ultimă generaţie.

În total, cele două secţii au 65 de paturi, 45 la secţia Pediatrie şi 20 la Chirurgie Infantilă. De altfel, acestea sunt singurele secţii destinate exclusiv micilor pacienţi din întreg judeţul.

"Am reuşit într-un timp scurt să renovăm integral acest etaj care adăposteşte secţiile de Pediatrie şi Chirurgie Infantilă. Am schimbat uşi, geamuri, am pus tarchet, am schimbat iluminatul şi instalaţiile termice, am adus mobilier nou. Acum, aparţinătorii au în fiecare salon un pat lângă pătuţul copilului unde pot să se odihnească. Avem inclusiv o cameră de joacă renovată integral care îi aşteaptă pe micuţi să se joace şi să uite de problemele pentru care au ajuns în spital. În holul secţiei am pus un televizor şi canapele şi am creat un ambient plăcut în care micuţii să nu simtă durerea pentru care au venit", a declarat managerul Spitalului Judeţean, Constantin Mândrilă.

Potrivit acestuia, majoritatea lucrărilor de reabilitare şi modernizare s-au făcut cu fonduri proprii şi cu angajaţii spitalului.

"Singurele lucruri pe care le-am făcut cu oameni din afara spitalului sunt uşile, geamurile şi tarchetul, pe care nu puteam să le punem noi şi era nevoie de personal specializat. În rest, absolut totul s-a făcut cu personalul spitalului, inclusiv instalaţiile termice şi electrice", a precizat Mândrilă.

Secţiile spitalului judeţean destinate copiilor aveau nevoie urgentă de reabilitare, acestea fiind de-a lungul timpului de mai multe ori în atenţia presei după ce aparţinătorii au reclamat condiţiile în care erau trataţi aici copiii.

Pavilionul central al Spitalului Judeţean Focşani a intrat într-un proces de modernizare şi reabilitare care va continua, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, cu secţia de cardiologie, medicină internă şi ginecologie. De asemenea, în urma unei finanţări de la Ministerul Sănătăţii, spitalul a fost dotat în ultimii ani cu aparatură de ultimă generaţie în valoare de peste 40 de milioane de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel