Vrancea: Sancţiuni de 55.000 de lei pentru o groapă de gunoi ilegal constituită la Ciorăşti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primăria comunei Ciorăşti şi un operator de salubritate din subordinea acesteia au fost sancţionaţi de autorităţile de mediu cu amenzi în valoare de 55.000 de lei pentru constituirea unei gropi de gunoi ilegale pe teritoriul comunei, având şi obligaţia de a ridica gunoiul şi a aduce terenul la stadiul iniţial în mai puţin de două săptămâni, potrivit reprezentanţilor Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Vrancea.

'Am fost sesizaţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea privind existenţa unui depozit ilegal de deşeuri în comuna Ciorăşti.

O echipă de comisari ai Gărzii de Mediu Vrancea s-a deplasat la faţa locului, unde a constat că există un depozit îngrădit, constituit de o societate de salubritate aparţinând Primăriei Ciorăşti, care a depozitat, de circa două luni, o cantitate de deşeuri pe care ulterior, din declaraţiile autorităţilor locale, ar fi urmat să le transporte la o societate din Buzău, care însă momentan nu le mai putea prelua. Construcţia depozitului este ilegală întrucât pe linie de mediu nu există niciun act legislativ care să permită amplasarea unei gropi de gunoi temporare în aceste condiţii.

Operatorul respectiv a fost sancţionat cu 40.000 de lei amendă şi în sarcina lui s-au pus şi măsuri de eliberare a terenului şi aducerea lui la stadiul iniţial până la 31 iulie', a declarat, pentru AGERPRES, şeful Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian. Potrivit acestuia, Primăria Ciorăşti a fost sancţionată la rândul său cu o amendă de 15.000 de lei. 'O echipă a Comisariatului General al Gărzii de Mediu s-a deplasat în teren şi a constatat existenţa gropii ilegale, primăria fiind sancţionată în acest caz cu suma de 15.000 de lei', a precizat Aurel Cristian.

Primăria Ciorăşti a renunţat la asocierea în cadrul proiectului judeţean de gestionare a deşeurilor Vrancea Curată, în valoare de peste 40 de milioane de euro, şi a creat propria companie de salubritate, achiziţionând totodată şi o maşină pentru ridicarea gunoiului de pe raza comunei. În prezent, pe teritoriul judeţului Vrancea nu există un depozit de gunoi, după ce rampa de la Haret a fost închisă în anul 2015. Cea mai apropiată groapă de gunoi care primeşte deşeuri din Vrancea se află în judeţul Brăila, la Muchea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel