Voucherele de vacanță, impuls pentru turismul românesc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Pentru 2018, agențiile de turism prognozează creșteri semnificative pentru destinațiile interne de vacanță.

Piaţa de turism reacţionează pozitiv la măsurile care stimulează consumul. De această părere este şi Lucia Morariu, preşedinte Eximtur, care se aşteaptă la o creştere generală de cel puţin 5% în 2018, pentru acest sector.

`În mod cert, în 2018, bugetarea voucherelor de vacanţă pentru instituţiile publice va aduce o creştere a călătoriilor pe destinaţii interne, în principal pentru Litoralul românesc, dar şi pentru staţiunile balneare. De asemenea, va creşte interesul românilor pentru city-break-urile în ţară, mai ales în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Oradea, Iaşi. Românii vor fi atraşi în aceste oraşe şi datorită evenimentelor care se vor organiza în 2018, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. În acelaşi timp, datorită voucherelor de vacanţă, vor fi categorii noi de consumatori care vor vrea să meargă în vacanţă în România, ceea ce va creşte segmentul turistic mediu, adică unităţile de cazare de două şi trei stele, ”cu condiţia ca serviciile în aceste unităţi să fie corecte”`, a declarat Lucia Morariu pentru CAPITAL.

[citeste si]

 

Turiști mai exigenți

Dan Goicea, manager la Cocktail Holidays e de părere că în acest an, clienții vor fi mult mai exigenți în ceea ce privește atât destinațiile românești, cât și cele externe: „Sperăm ca turiştii să nu mai cumpere de oriunde doar pentru că preţul este cel mai mic. Se vor educa în a verifica situaţia agenţiei la care rezervă, tocmai pentru că plătesc în avans anumite servicii şi vor învăţa să se asigure că primesc ceea ce au rezervat şi că serviciile sunt conforme cu ceea ce au achitat”, a declarat Goicea pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel