Vouchere de vacanță pentru profesori. Mai mulți bani, dar cu un impozit mai mare
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Angajații din Învățământ urmează să-și primească voucherele de vacanță. Iată la ce valoare se ridică, anul acesta.

Vouchere de vacanță pentru profesori. În 2024, valoarea voucherelor de vacanță pentru angajații din Învățământ este de 1.600 de lei, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Aceste vouchere sunt impozitate cu 20%, conform legislației actuale, potrivit Corneliei Popa Stavri, președintele Sindicatului Independent din Învățământul Preuniversitar Sector 4 (afiliat la FSLI), scrie edupedu.ro

Voucherele sunt acordate celor cu salarii nete de până la 8.000 de lei, raportate la salariul net de bază din luna acordării acestora.

Vouchere de vacanță pentru profesori. "(7) Pentru personalul din sistemul de învățământ se acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024—31 decembrie 2026, ale căror salarii nete sunt de până la 8.000 lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora."

(8) Pentru personalul din sistemul de învățământ în calculul salariului net cuvenit funcției de bază de până la 8.000 lei sunt incluse toate drepturile salariale aferente funcției de bază.”

Profesorii angajați pe mai multe norme

"(5) Personalul angajat cu mai mult de o normă/post beneficiază de vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 de lei/an, conform prezentului articol.”

Impozitarea voucherelor de vacanță

Vouchere de vacanță pentru profesori. "(6) Pentru voucherele de vacanță se calculează și se rețin contribuții pentru asigurări sociale de sănătate și sunt supuse impozitării în luna acordării beneficiarului.”

Vouchere de vacanță pentru profesori. În 2023, valoarea voucherelor de vacanță a fost de 1.450 de lei, impozitată cu 10% conform Codului Fiscal. Astfel, angajații au plătit un impozit de 145 de lei, rămânând cu 1.305 lei. În 2024, deși valoarea voucherelor a crescut la 1.600 de lei, se aplică un impozit pe venit de 10% și o contribuție de asigurări sociale de sănătate de 10%. Astfel, 20% din 1.600 de lei înseamnă 320 de lei. După deducerea acestei sume, rămân 1.280 de lei, cu 25 de lei mai puțin decât anul trecut.

Vouchere de vacanță pentru profesori. Banii pentru voucherele de vacanță din 2024 au fost virați și profesorii și angajații din învățământ vor primi cardurile cel târziu pe 14 iunie.

Consultă aici ordinul publicat în Monitorul Oficial>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel