Voucher 50 euro. Ciucă: Sigur că nu am fost la cumpărături în ultima perioadă
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 11 apr 2022, 20:40
WhatsApp
 Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, luni seară, despre măsurile cuprinse în pachetul „Sprijin pentru România”. 

La un moment dat, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre voucherele de 50 de euro și dacă a fost la cumpărături în ultima perioadă. De asemenea, a fost întrebat dacă știe cât costă o pâine.

„Sigur că, în ultima perioadă, nu am fost la cumpărături, dar știu care sunt prețurile. Este adevărat că suma de 50 euro, la două luni de zile, nu pare o sumă foarte mare, dar voucherul este destinat cetățenilor români vulnerabili și, practic, acesta se adaugă măsurilor care sunt deja în derulare”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Prețul litrului de ulei a fluctuat de la 9 lei, la 12 lei, am văzut și cu 16. Despre pâine am discutat chiar cu cei care răspund de domeniul de panificații. Încă se păstrează prețul pâinii la pragul de 2 lei, într-adevăr, există pâine și mai scumpă”, a adăugat Nicolae Ciucă.

 

Kelemen Hunor, liderul UDMR, despre măsurile de sprijin: Au fost bine chibzuite, sunt echilibrate

Măsurile din cadrul pachetului Sprijin pentru România sunt echilibrate, consideră Kelemen Hunor, președintele UDMR, care a spus că statul are obligația de a ajuta toți cetățenii.

Kelemen Hunor a amintit, luni seară, despre pandemie, criza energetică și războiul din Ucraina.

„Suntem conștienți și vedem cu toții că niciun domeniu nu rămâne neafectat. În astfel de situații, averm nevoie de un stat putetrnic care să intervină acolo unde este nevoie. Și este nevoie pentru că trăim într-o criză economică, o criză economică care se va adânci în lunile care urmează. Vedem cum crește inflația în zona euro, în țările baltice, în Germania, în Franța, în Italia și acest lucru va afecta toate economiile europene”, a spus liderul UDMR.

Acesta susține că, în astfel de situații, statul are obligația de a ajuta toți cetățenii.

„Aceste măsuri au fost bine chibzuite, sunt echilibrate, sunt pe termen mediu, sunt pe termen lung și sunt imediate. Putem susține economia, putem susține bugetul, ca să avem posibilitatea de a ajuta acele categorii socicale care au nevoie de ajutorul statului”, a adăugat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?