Vot pentru România - Schengen. Ciolacu: Singurul grup politic care a votat integral în favoarea acestei Rezoluții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis un mesaj după ce, marți, a fost votată rezoluţia prin care se cere aderarea României la spaţiul Schengen.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat, marţi, 18 octombrie, cu o largă majoritate, o rezoluţie nonlegislativă în care îndeamnă statele membre să permită României şi Bulgariei să adere, fără întârziere, la spaţiul Schengen.

„Largă majoritate în sprijinul aderării României la spațiul Schengen în Parlamentul European! Singurul grup politic care a votat integral în favoarea acestei Rezoluții a fost grupul social-democraților europeni! Nicio abținere, niciun vot împotrivă! Acest rezultat confirmă că demersurile făcute de PSD au fost corecte și demonstrează încrederea și sprijinul de care beneficiem în interiorul familiei noastre europene”, a scris Marcel Ciolacu, marți după-amiază, pe contul său de Facebook.

„De altfel, această Rezoluție a fost inițiată chiar de grupul S&D din Parlamentul European. Cu adevărat, sunt îngrijorat de abținerile reprezentanților din grupul Renew și de la PPE. Le solicit tuturor partidelor românești care fac parte din cele două familii politice europene să facă toate demersurile pentru a-și convinge colegii că România merită în Schengen”, a conchis Marcel Ciolacu, președintele PSD.

De precizat că, în rezoluţie, adoptată cu 547 de voturi pentru, 49 voturi contra şi 43 de abţineri, eurodeputaţii susţin că, până la sfârşitul anului 2022, Consiliul UE ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie. Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023.

Citește și...

PSD, mari schimbări la alegerile prezidențiale. Ciolacu, detalii despre candidatul de la alegerile din 2024

Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale PSD să aibă un candidat din exteriorul partidului. 

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să... Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare”, a declarat Marcel Ciolacu la DCNewsTV.

„Sunt și îndreptățit să încerc acest lucru”, a continuat Marcel Ciolacu. „Am încercat de patru ori și ne-am rupt gâtul. Nu am reușit să lămurim românii că este nevoie de un președinte social-democrat să conducă România”, a subliniat acesta.

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a conchis Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel