Vosganian, binomul SRI - DNA: Evaluare obiectivă. Și-au făcut de cap
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași
Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași
Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat că trebuie să existe "o evaluare obiectivă" asupra modului în care "a funcţionat" Justiţia în ultimii ani, iar cei care vor analiza felul în care s-au dat mandatele de supraveghere trebuie să fie "complet în afara oricărei presiuni".

"Trebuie să existe o evaluare obiectivă asupra modului în care a funcţionat Justiţia în ultimii ani. E important să se evalueze tot ce s-a întâmplat în anii în care binomul SRI - DNA a funcţionat.

Toate interceptările excesive, toate abuzurile celor care răstălmăceau şi fabricau dovezi, care hărţuiau cu anii în anchete oameni nevinovaţi s-au bucurat de protecţia celor doi preşedinţi ai ţării Băsescu şi Iohannis, de susţinerea necondiţionată, chiar de elogiul pe care l-au făcut unele partide politice, au fost încurajate de o inexplicabilă susţinere din străinătate şi de un anumit curent de opinie în plan internaţional, creat de unele personaje cu legături la Bucureşti.

Cei responsabili de toate aceste abuzuri şi-au făcut de cap crezând că nimeni nu o să îi tragă vreodată la răspundere. De aceea, s-au dat peste trei sute de mii de mandate de supraveghere, de aceea s-au dat aproape treizeci de mii de mandate de siguranţă naţională, în condiţiile în care doar câteva persoane au fost condamnate pentru că ar fi ameninţat siguranţa naţională", a afirmat Vosganian, potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel