Urmărește emisiunea live
Voronin a votat pentru ca „acești 12 ani de umilință ai Republicii Moldova să se termine aici”
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Alegeri anticipate Republica Moldova. Voronin și Dodon candidează împreună, la 10 ani de la ruptură  /  Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Alegeri anticipate Republica Moldova. Voronin și Dodon candidează împreună, la 10 ani de la ruptură / Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Liderul comuniştilor de la Chişinău, fostul preşedinte Vladimir Voronin, şi-a exprimat speranţa că alegerile parlamentare anticipate de duminică vor pune capăt ''umilinţei'' ultimilor 12 ani ai Republicii Moldova.

Voronin, care se află în fruntea listei candidaţilor Blocului Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, a declarat, la ieşirea de la vot, că îşi doreşte ca Republica Moldova să intre în rândul ţărilor civilizate şi să aibă o relaţie "de prietenie cu toate ţările, începând de la vecinii noştri tradiţionali şi geografici".

"Eu în primul rând doresc ca aceşti 12 ani de stagnare a Republicii Moldova, de umilinţă a poporului ţării noastre să se termine cu ziua de astăzi. Aş mai dori ca dezvoltarea ţării să fie direcţionată în primul rând pe interesele noastre naţionale, interesele şi cerinţele fiecărui cetăţean al Republicii Moldova şi mai departe aş mai dori ca noi să fim în rând cu ţările civilizate, la toate capitolele, la democraţie, la libertate, pe dimensiunea europeană, în relaţie de prietenie cu toate ţările, începând de la vecinii noştri tradiţionali şi geografici, cu toate ţările care au şi ele interes, dar şi noi suntem cointeresaţi în dezvoltarea acestor relaţii. Aş dori ca noul Parlament să conştientizeze situaţia de astăzi, să se ridice la nivelul responsabilităţii, la realizarea acelor promisiuni care au fost multe, multe aduse în faţa cetăţenilor în această campanie electorală. Să dea Dumnezeu să avem şi noi un Parlament care în primul rând să se gândească la cetăţeni", a afirmat Voronin, citat de Agerpres.

Liderul comunist a mai subliniat că ultimele parlamente şi guvernele ultimilor 12 ani "au urmărit interesele lor personale, interesele de grup, mafiote şi corupte".

Republica Moldova organizează duminică alegeri parlamentare anticipate, în contextul dizolvării, în luna aprilie, a celui de-al zecelea legislativ, ca urmare a faptului că nu a reuşit să formeze un guvern în termenul constituţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel