”VOR DISPĂREA!” Ionuț Vulpescu o spune tranșant: ”Vor muri!” Risc uriaș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ionuț Vulpescu, președintele interimar al Consiliului Național al PSD, avertizează cu privire la cultura din România. Statul trebuie să intervină. 

Ionuț Vulpescu, președintele interimar al Consiliului Național al PSD, trage un semnal de alarmă cu privire la cultura din România. Aflat în direct la DC NEWS TV, acesta a subliniat nevoia ca autoritățile să intervină rapid în domeniu. 

”Eu sunt pentru intervenția statului în domeniul culturii. Nu poți să lași piața să-și spună cuvântul pentru că altfel asistăm la dispariție, se închide. Eu sunt convins că se vor închide librării și lanțuri mari în următoarele luni, sau poate la anul. Vor rămâne cei mari. Îi vor înghiți pe cei mici, vor dispărea. Revistele culturale... vor rămâne câteva. Eu am făcut acea lege prin care 1,2 milioane de euro vin în fiecare an, prin lege, de la bugetul de stat către revistele culturale pentru că altfel ar muri. În momentul acesta am văzut că Dilema, Observatorul Cultural și alte reviste au dificultăți, fie au apărut în mediul online, fie riscă să nu mai apară. Foarte multe vor fi platforme, vor fi formule alternative pentru târgurile de carte, vor dispărea lanțurile de librării. Eu am lansat o dezbatere și am în minte și alte acțiuni. E nevoie de intervenția statului în cultură”, a declarat Ionuț Vulpescu, președintele interimar al Consiliului Național al PSD, în exclusivitate la DC NEWS TV

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel