Vopseaua de ouă, periculoasă. Dr. Țincu: Poate determina tulburări digestive, în special în cazul copiilor. Risc de toxicitate
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 29 apr 2021, 15:43
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Medicul Radu Țincu a vorbit despre pericolul care se ascunde în vopseaua de ouă.

"Trebuie să cumpărăm o vopsea care să fie folosită chiar în acest scop. Foarte multe accidente în ultimii ani au fost determinate de faptul că oamenii au folosit vopsea industrială pentru acest proces, pentru că aceea colorează și mai bine, poate fi mai spectaculoasă din punct de vedere al aspectului, însă nu s-au gândit la riscul de toxicitate. Trebuie să ne asigurăm de faptul că ouăle nu sunt crăpate. Vopseaua nu trebuie să ajungă în contact cu conținutul pe care îl mâncăm, pentru că, odată ce ajunge acolo, este evident că va fi ingerată.

Pe de altă parte, al treilea element pe care l-am văzut cu toții la masa de Paște este reprezentat de momentul în care ouăle puțin umede devin lipicioase și vopseaua rămâne pe mâinile noastre. Este un pericol, pentru că dacă mâncăm ulterior oul sau altă mâncare cu mâna contaminată cu vopseaua, o ingerăm”, a explicat medicul Radu Țincu la Antena 3.

"Poate determina tulburări gastrointestinale"

"Dacă discutăm despre vopseaua alimentară, cea pe care o folosim pentru a colora ouăle de Paște, ne poate determina tulburări gastrointestinale, tulburări digestive, în special în cazul copiilor, unde riscul de toxicitate este mai mare și vulnerabilitatea de asemenea. Dacă este vorba despre cele industriale, situația devine serioasă. Acestea conțin substanțe chimice, toxice, care pot merge mai mult decât la nivelul tubului digestiv și pot fi absorbite în sânge”, a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?