Vom avea o nouă lege a pensiilor? Marius Budăi, răspunsul aşteptat de români, la DC News
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus dacă vom avea o nouă lege a pensiilor în România. 

Elena Cristian l-a întrebat pe Marius Budăi dacă vom avea o nouă lege a pensiilor în România.

"Dacă discutăm despre o nouă lege a pensiilor, eu ştiu perfect ce am scris în programul de guvernare, pentru că am condus acel grup de negociere. Acolo scrie de eventual o îmbunătăţire a legii 127, de stabilirea unui nou calendar de aplicare a legii 127, dar şi dacă prin acel acord, consultanţă de asistenţă tehnică cu Banca Mondială, asumat de fostul guvern în PNRR se vor găsi chestiuni până la urmă de îmbunătăţi, ştiţi cum e, orice lucru e perfectibil şi e foarte bine să fie aşa.

Dacă nu, trebuie să ne asumăm implementarea legii, pentru că acea lege este făcută de specialişti. Este o lege făcută în timpul guvernării PSD, votată şi susţinută în Parlament de guvernarea PSD, promulgată de domnul preşedinte. Însă – şi au spus-o de mai multe ori atât Olguţa Vasilescu cât şi Marcel Ciolacu, cât şi subsemnatul: această lege este o lege care a fost lucrată împreună cu specialiştii din Casele de Pensii – şi vă vorbeşte un fost şef al Casei de Pensii Botoşani – din fiecare Casă teritorială din fiecare judeţ al ţării, directorii de la acea vreme au trimis la Bucureşti cei mai buni specialişti să lucreze în acea comisie de redactare a legii. Noi, PSD, când am început să lucrăm la această lege aveam asumat în programul de guvernare din 2016 de exemplu dublarea valorii punctului de pensie. Atunci, specialiştii ne-au atras atenţia şi ne-au rugat că totuşi, dacă vrem să facem ceva bun, să facem şi o lege care să rezolve inechităţile din sistem. Şi acest lucru s-a întâmplat. Legea rezolvă inechităţile din sistem şi nu o spune doar PSD sau Marius Budăi, o spun şi foarte mulţi specialişti.

Aţi văzut în dezbaterile publice televizate că sunt şi alţi oameni din sindicate care spun că este o lege foarte bună şi că, practic, locul acelei legi nu era în PNRR, nu aveau de ce să fie trecute nici legea salarizării, nici legea sistemului public de pensii în PNRR. Dar dacă a fost asumat de către Guvernul României, noi trebuie să îndeplinim angajamentele, indiferent de guvernul care a fost", a explicat Marius Budăi într-un interviu acordat DC News.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel