Vom ajunge să mâncăm gândaci? Medicul Mihaela Bilic vine cu răspunsul / video
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 01 apr 2023, 15:30
WhatsApp
Mihaela Bilic
Mihaela Bilic
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit despre consumul de gândaci.

Vom ajunge să mâncăm gândaci? Ne-a oferit un răspuns Mihaela Bilic.

„Cred că este și o chestiune de marketing. Sau poate această globalizare face necesară prezența unor astfel de produse la nivel mondial pentru că... cine știe... poate sunt populații care în Asia au consumat insecte, iar acum, dacă s-au mutat în Europa, trebuie să le regăsească în supermarket. Este o chestiune de obiceiuri.

Dintotdeauna, oamenii săraci, care nu aveau carne, au mâncat insecte. Acum, puțin probabil ca noi, în această abundență de produse de origine animală, să ajungem - Ferească Dumnezeu - să luăm proteinele din insecte”, a zis medicul în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, realizată de Georgiana Ioniță la DC News și Spectacola.

„Industria alimentară pregătește surse alternative pentru că este clar: suntem din ce în ce mai mulți pe planetă. Nu suntem pregătiți să acceptăm o scumpire a alimentelor care sunt, cu adevărat, valoroase. Industria alimentară trebuie să aibă alternativă. Dacă, de mâine, nu vom mai avea carne pentru toată lumea, trebuie să avem și insecte”, a zis, amuzată, Mihaela Bilic.

Vedeți aici toată emisiunea:

CITEȘTE ȘI: Medicul Mihaela Bilic desființează mitul cu mâncatul după ora 18.00. Cum trebuie să arate farfuria ideală - https://www.dcnews.ro/medicul-mihaela-bilic-desfiinteaza-mitul-cu-mancatul-dupa-ora-18-00-cum-trebuie-sa-arate-farfuria-ideala_909345.html

VEZI ȘI: De unde avea Marin Preda whiskeyul găsit la el acasă în ziua morții: A deschis sticla și a băut o gură, pe urmă a plecat cu ea - https://www.dcnews.ro/de-unde-avea-marin-preda-whiskeyul-gasit-la-el-acasa-in-ziua-mortii-a-deschis-sticla-si-a-baut-o-gura-pe-urma-a-plecat-cu-ea_910949.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?