Data actualizării:
Data publicării:

Președintele Ucrainei: E timpul să cădem de acord asupra încheierii conflictului și suntem pregătiți să luăm deciziile necesare

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Volodymyr Zelenski: E timpul să cădem de acord asupra încheierii conflictului și suntem pregătiți să luăm deciziile necesare / Sursă foto: Facebook Володимир Зеленський
Volodymyr Zelenski: E timpul să cădem de acord asupra încheierii conflictului și suntem pregătiți să luăm deciziile necesare / Sursă foto: Facebook Володимир Зеленський
Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, și-a exprimat intenția de a pune capăt războiului din estul țării.

Ucraina este pregătită să ia deciziile necesare pentru a pune capăt războiului din regiunea de est Donbass, a declarat marți președintele ucrainean Volodymyr Zelenski la un nou summit al liderilor din Ucraina, Rusia, Franța și Germania.

„Este timpul să cădem de acord asupra încheierii conflictului și suntem pregătiți să luam deciziile necesare în timpul unui nou summit al liderilor celor patru țări”, a precizat Zelenski.

În aceeași declarație, șeful de cabinet al lui Zelenski, Andriy Yermak, a spus că Ucraina dorește să convină asupra unor măsuri precum implementarea unui încetări a focului și mai multe schimburi de prizonieri.

Washingtonul și Kievul spun că sunt zeci de mii de militari ruși comasați în proximitatea graniței cu Ucraina și ar putea pregăti o nouă ofensivă militară. Oficiali din Statele Unite și Rusia s-au întâlnit luni pentru discuții la Geneva (citește AICI), scrie Reuters.

General polonez, semnal de alarmă: Putin poate destrăma NATO din cauza poziției echivoce a Germaniei

Într-un interviu pentru un portal conservator, generalul polonez Waldemar Skrzypczak a vorbit despre tensiunile actuale din jurul Ucrainei și despre trimiterea de trupe ruse în Kazahstan.

El a menționat că recenta criză de la granița polono-belarusă a fost rezultatul politicii lui Putin, care este menită să amenințe Europa de Est cu o invazie a migranților. Un al doilea aspect pe care l-a enumerat generalul e amenințarea constantă a Ucrainei cu război.

„Putin susține că Ucraina este încă o parte a imperiului rus și ar trebui să facă parte din Comunitatea Statelor Independente. Mai mult, nu vrea ca NATO sau partenerii săi să apară în această sferă de interes, în ciuda faptului că Ucraina este partener NATO”, a spus el.

Generalul a avertizat, însă, că „Putin nu ar trebui să facă mare lucru pentru ca NATO să se destrame din cauza poziției echivoce a Germaniei”.

„Încă un pas și NATO va dispărea, iar autorul ruperii NATO nu va fi Orbán sau altcineva, ci Germania, care dorește o resetare a relațiilor cu Rusia”, a adăugat el.

Generalul a subliniat că jocul ambiguu al Germaniei a dovedit că nu vrea să ofere rezistență, ca parte a blocului NATO, ci să facă un pas în spate în favoarea lui Putin.

„Fiecare pas pe care NATO îl face înapoi din cauza presiunii Germaniei va fi o înfrângere pentru NATO, iar NATO ar trebui să se destrame în acest caz. Până la urmă, pentru ce este NATO?” a întrebat generalul (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel