Urmărește emisiunea live
Volodimir Zelensky, mesaj pentru Marina Ovsiannikova, jurnalista de la Pervîi Canal care l-a sfidat pe Putin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Volodimir Zelensky
Volodimir Zelensky
Volodimir Zelensky i-a transmis un mesaj Marinei Ovsiannikova, jurnalista de la Pervîi Canal care l-a sfidat pe Vladimir Putin.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, i-a mulţumit Marinei Ovsiannikova, jurnalista de la Pervîi Canal, care l-a sfidat pe Vladimir Putin și a întrerupt o emisiune, luni seară, pentru a transmite ”Nu războiului”. 

”Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război.”, a spus Zelensky într-un videoclip postat pe Telegram marți, scrie Daily Mail.

”Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”, a mai spus Zelensky.

Pervîi Canal a fost primul post de televiziune care a difuzat în Federația Rusă după căderea Uniunii Sovietice și are peste 250 de milioane de telespectatori în întreaga lume.

VEZI ȘI: Cine este și ce riscă Marina Ovsiannikova, jurnalista care l-a sfidat pe Putin în direct la Pervîi Canal

Volodimir Zelensky, mesaj emoționant pentru familia jurnalistului american Brent Renaud

Totodată, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a scris o scrisoare emoționantă familiei jurnalistului american Brent Renaud, care a fost ucis în timp ce relata despre războiul din Ucraina de lângă Kiev, în weekend, scrie New York Post.

”Un jurnalist talentat și curajos, Brent, și-a pierdut viața în timp ce documenta tragedia umană, devastările și suferința milioanelor de ucraineni”, a scris Zelensky în scrisoarea, pe care a împărtășit-o luni pe rețelele de socializare. „Cu tot curajul și determinarea sa, el a călătorit în cele mai periculoase zone de război pentru a filma lipsa de milă și răul fără precedent, provocate și națiunii noastre de statul agresor. Poporul Ucrainei, care luptă împotriva regimului rus pentru a-și apăra Patria și democrația în lume, deplânge împreună cu voi.”, le-a spus el rudelor lui Renaud.

Renaud, un jurnalist video în vârstă de 51 de ani și fost colaborator la New York Times, a fost împușcat mortal în gât când trupele ruse au deschis focul asupra mașinii în care se afla în apropierea Podului Romanivsky din orașul Irpin, au declarat poliția și un martor. Renaud, care a raportat și pentru NBC, Vice News și HBO, lucra la un proiect Times Studios despre criza masivă a refugiaților din Ucraina când a fost atacat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel