Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Andrzej Duda la întoarcerea din SUA. Ce au discutat cei doi lideri / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
După ce s-a întors din SUA, Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Andrzej Duda.

După ce a revenit din SUA, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit Andrzej Duda, președintele Poloniei.

„Pe drumul de întoarcere, m-am întâlnit cu un prieten al Ucrainei, preşedintele polonez Andrzej Duda“, a transmis Zelenski pe reţelele sociale, însoţind mesajul cu un video în care cei doi şefi de stat se îmbrăţişează.

„Am trecut în revistă acest an, care a adus provocări istorice dat fiind războiul. Am discutat de asemenea planuri strategice pentru viitor, relaţiile bilaterale şi interacţiunile la nivel internaţional în 2023“, a mai transmis Zelenski pe Telegram, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -    Chirieac: Cred că Volodimir Zelenski a cucerit America. Mesajul este unul singur

Zelenski, întâlnire cu Biden

Ieri, Volodimir Zelenski s-a întâlnit în SUA cu Joe Biden, după care a susținut un discurs în fața Congresului Statelor Unite ale Americii. Printre altele, în cadrul conferinței de presă comună pe care a avut-o cu președintele SUA, Zelenski a spus ce înseamnă pace justă în Ucraina.

„Felul în care SUA au condus coaliția a fost foarte important. Ce înseamnă o pace justă? Nu știu, e o chestiune filosofică. Nu știu dacă e vorba de un război just. Pentru fiecare o pace justă înseamnă altceva. Pentru mine înseamnă să nu existe compromisuri, să se respecte integritatea și suveranitatea Ucrainei. Îmi pare rău că vorbesc foarte mult despre copii azi, dar și eu sunt tată. Atât de mulți părinți și-au pierdut fiii și fiicele pe linia frontului. Ce înseamnă pentru ei o pace justă? Banii pentru ei și compensațiile nu au nicio valoare. Ei trăiesc pentru răzbunare iar acest lucru e o tragedie care se accentuează pe măsură ce războiul se prelungește. Nu poate exista o pace justă în războiul declanșat de acești oameni“, a spus Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel