Data actualizării:
Data publicării:

Zelenski anunță că războiul "ajunge pe teritoriul Rusiei"

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Volodimir Zelenski spune că războiul va ajunge pe teritoriul Rusiei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut o declarație duminică, în timpul unei vizite la Ivano-Frankivsk, în vestul țării, în care a afirmat că războiul va ajunge "pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice și în bazele sale militare", potrivit relatărilor AFP, citate de Agerpres.

Liderul din Kiev a considerat că acest lucru reprezintă "un proces inevitabil, natural și absolut corect". Cu toate acestea, Zelenski nu a menționat în mod direct atacurile cu drone care au avut loc în cursul nopții asupra Moscovei și a peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Rusia în 2014. De obicei, Ucraina nu revendică astfel de operațiuni în Rusia, potrivit AFP.

Zelenski le recomandă rușilor să părăsească peninsula Crimeea

Luptele grele continuă în regiunea de sud Zaporojie, în special în jurul satului Robotyne, unde forțele ucrainene au încercat să străpungă liniile defensive rusești puternic minate, potrivit relatărilor ucrainene și rusești, scrie CNN.

„Ne-am apropiat de Robotyne. Nu au intrat încă în așezarea în sine. Luptele continuă în tranșee înainte de Robotyne”, a declarat pentru CNN Brigada 47 Separată Mecanizată a Ucrainei, care este implicată în ofensivă.

De asemenea, forțele ucrainene „înaintează treptat” în direcțiile Melitopol și Berdiansk, a spus ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar. Mai spre est, Ucraina „face progrese” și își consolidează pozițiile în zona Staromaiorske, a adăugat ea.

Forțele ucrainene au făcut doar progrese teritoriale modeste în sud de când a început contraofensiva la sfârșitul lunii mai.

Rusia a încercat să atace forțele ucrainene în direcțiile Kupiansk și Lyman, dar Ucraina a „stabilizat situația”, a adăugat Maliar, spunând că Rusia înceacă să deturneze trupele Kievului din zona Bahmut. Statul Major al armatei ucrainene a mai spus miercuri că Rusia a încercat un asalt în direcția Lyman, dar a fost oprită. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel