Data actualizării:
Data publicării:

Volodimir Zelenski, nou mesaj: Vom lupta cât timp va fi nevoie pentru a elibera țara!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Volodimir Zelenski/ captură foto Facebook
Volodimir Zelenski/ captură foto Facebook
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că salută propunerile Turciei și Azerbaidjanului de a purta discuții de pace cu Rusia.

De asemenea, Volodimir Zelenski a subliniat că discuția sa cu premierul Italiei, Mario Draghi, a fost esențială pentru acordurile privind un sprijin internațional mai mare pentru Ucraina.

„Vom lupta atât timp cât va fi nevoie pentru a elibera țara”, a transmis Volodimir Zelenski într-un scurt mesaj video.

Papa Francisc l-a sunat pe președintele Ucrainei. Și-a exprimat „durerea profundă”

Papa Francisc l-a sunat, sâmbătă, pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și și-a exprimat „cea mai profundă durere" pentru suferința țării, a anunțat Ambasada Ucrainei la Vatican, citată de Reuters, notează Mediafax.

Citește și: Chirieac: Rezistența ucraineană împinge Occidentul la sancțiuni care vor prăbuși Federația Rusă

Bogdan Chirieac a făcut, pentru DCNews, o analiză a situației din Ucraina și a modului în care România s-a implicat în gestionarea crizei umanitare de la graniță. 

În editorialul său, analistul remarcă mobilizarea uriașă a voluntarilor români care au oferit asistență refugiaților ucrainieni, dar și fiasco-ul exercițiului de imagine făcut de autorități, în frunte cu premierul. Chirieac consideră că președintele Zelenski va intra în istorie, iar rezistența îndârjită a ucrainienilor va împinge Occidentul la sancțiuni economice care, mai devreme sau mai târziu, vor prăbuși pur și simplu Federația Rusă și, poate, o dată cu ea și pe liderul de la Kremlin, eventual, înainte să apese butoanele nucleare.

Iată editorialul scris de Bogdan Chirieac:

Mândria de a fi român, jena că avem un astfel de Guvern

Azi-noapte și azi de dimineața, urmărind transmisiunile televiziunilor de știri, știrile de pe dcnews.ro și alte site-uri am fost, după multă vreme, mândru ca sunt român. L-am văzut pe Ștefan Mandachi, cel cu un metru de autostrada construit în Moldova, coordonând activitatea de repatrierea refugiaților ucrainieni în propriile hoteluri și săli de festivitate.

Mi-au dat lacrimile. Alături de el zeci de ONG-uri românești ofereau alimente și apă mamelor cu copii de mână care reușesc să treacă granița. Mai mult, ofereau locuri de cazare, adesea gratuite, în pensiuni sau în locuințe private. Arhiepiscopia Sucevei a oferit adăpost refugiaților în parohii și mănăstiri. Nu s-a ținut seama nicio clipă dacă erau cetățeni ucrainieni de etnie română sau erau de altă naționalitate. O organizare incredibilă, pe tăcute, fără publicitate. Oamenii care ajutau azi la granița cu Ucraina nu au căutat publicitate. Presa i-a descoperit pe ei, nu invers. 

Continuarea editorialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel